Icons Icons

3 grupper av människor indelade i 3 grupper testades där varje grupp hade olika intag av mängden Vitamin P per dag:

Grupp 1; 0-19mg

Grupp 2; 19,1 -29.9mg

Grupp 3; över 29,9 mg.

Högsta dödlighet var i Grupp 1. Grupp 2 hade en dödlighet orsakad av kardiovaskulära sjukdomar 0,32 ; för hjärtinfarkt var motsvarande andelar 0,89 (grupp 2) och 0,52 (grupp 3). Det visar att vitamin P kan ha en god effekt för att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.

I naturen finns vitamin P främst i te, vitlök och äpplen.

Kvalitativt te, speciellt halv jästa Oolong, har högt Vitamin P innehåll; upp till 500 mg/100 g. Ekologisk, hög kvalitativt ”Mountain Oolong”, såsom vårt urval, visar sig vara den bästa källan till vitamin P.

Polyfenoler – Catechiner

Polyfenoler är den del av den molekylära familj som kallas flavonoider. Te polyfenoler är kemiska föreningar bestående av mer än 30 sorter av fenoler, och 60-80 % av fenoler är catechiner (EGCG, EKG, CG… … ). Te polyfenoler kan reagera kraftigt med fria radikaler, de molekyler som orsakar cellulära skador som kan leda till cancer, med enastående antioxidant effekt. Många medicinska forskningar visar att te polyfenoler är aktiva i den mänskliga kroppen genom att eliminera fria radikaler, undertrycka oxidering, samverka med andra antioxidanter som vitamin C och E, och upprätthålla antioxidant koncentrationer.

EGCG – catechinen som finns i störst mängd i bladen i teväxten Camellia Sinensis har visat sig kunna motverka diabetes och cancer, stärka immunförsvar, höjer smärtnivå och motverka stress. Catechiner tros sänka nivån av stresshormon i kroppen (och lugna hjärnvågorna), som hindrar oss att komma ner i alfa för mental och fysisk återhämtning.

I mindre mängder finns de i andra livsmedel som rött vin, choklad, bär och äpplen. Deras fördelar för hälsan har varit under noggrann undersökning sedan 1990-talet, på grund av de starka sambandet man ser mellan te och lång livslängd och hälsa i många gamla kulturer.

Den djupgående effekter på hälsan av te polyfenoler har undersökts och studeras över hela världen. Enligt Lars J. H. Weisbarger, ordförande för amerikanska medicinska medel, ”Te polyfenoler är en kemisk förening som kan ge stora effekter för människors hälsa på 2000-talet.”

En skillnad i smak ger skillnad i de hälsosamma aspekterna; en ljus och klar infusion med en ren sammandragande smak innebär ett högt innehåll av te polyfenoler!

Te polyfenoler, te aminosyror och vitaminer. Dessa tre hjältar i Kvalitativt te bidrar tillsammans till vår hälsa.

Källa: Grace Teahouse