Icons Icons

Verksamheten består av:

  • TKM akupunktur
  • Örtmedicin
  • Kostrådgivning enligt Kinesisk kostlära. Kostlära enligt kinesisk medicin ger oftast bättre resultat än medicinska behandlingar.
  • Medicinsk Qigong
  • Mindfulness
  • Olika kursverksamhet genom vilken jag vill stimulera människor att tänka i nya banor samt ge dem nya verktyg till att själva påverka sin hälsa i större utsträckning än vad vi traditionellt lärt oss.
  • Försäljning av olika kvalitativa kinesiska tesorter. Gröna teer, Jasmin te, Oolong te, Puehr te m.m.

Om din behandling inom den svenska sjukvården inte har lyckats hjälpa dig eller inte når ända fram, kan TKM erbjud en andra chans till att hitta lösningar och lindring som gör ditt välmående bättre. De patienter som inte blivit hjälpta inom den traditionella västerländska medicinen uppnår bra resultat med hjälp av akupunktur och komplettering av kinesisk örtmedicin.

 

 

”Att se hälsoproblemen från både västerländskt och kinesiskt perspektiv är viktigt för oss. Jag kompletterar den västerländska diagnosen med den kinesiska diagnosen. Kombinationen västerländsk och kinesisk medicin brukar ge goda resultat!” 

 

”Som doktor är jag engagerad i att integrera TKM, dess säkra och effektiva behandlingar utan biverkningar, med västerländsk medicin och mitt mål är att återskapa hälsa och välmående för mina klienter på alla plan – psyke, kropp och själ”.

 

Om mig

Jag har en 4-årig grundutbildning (3-årig akupunktur- och 1-årig örtmedicinsk utbildning) inom TKM vid Akupunkturakademin, samt fortsatta studier och praktik vid universitetssjukhuset Jiangxi University of TCM i Nanchang och sjukhuset Hebei Medical & Qigong Rehabilitaion Hospital i Beidaihe, Kina, årligen 2001-2017. Vid Hebei Medical Qigong & Rehabilitation Hospital har jag en 3-årig utbildning till Cert. Qigong terapeut inom Medicinsk Qigong. Jag har utbildning motsvarande 80 p. i Västerländsk Medicin. Jag har vidareutbildning i kinesisk medicinsk gynekologi och embryologi samt i kinesisk- och västerländsk kostlära och vitamin- och mineralterapi. 

Jag är vidareutbildad hos bl.a. Liu Yafei, Giovanni Maciocia, Justin Pomery och Elisabeth Rochat de la Vallée.

Utbildningar:

I.A. Doktor TCM – 2017

Akupunktur/Traditionell Kinesisk Medicin –  2001-2004, Akupunkturakademin

Studier vid Jiangxi University of TCM I Nanchang – 2003

3-årig utbildning Cert. Qigong terapeut inom Medicinsk Qigong, Hebei Medical Qigong & Rehabilitation Hospital –

2000-2003

Studier vid Hebei Medical & Qigong Rehabilitaion Hospital i Beidaihe, Kina – årligen 2001-2017.

Västerländsk Medicin (80 poäng) –  Axelsons Gymnastiska Institut 1998, Arcanumskolan 2016

Kinesisk örtmedicin – Akupunkturakademin 2007

Kinesisk kostlära – Akupunkturakademin 2013

Kinesisk medicinsk gynekologi och embryologi – Elisabeth Rochat 2006-2007

Psykosomatiskt arbetssätt enligt TCM – Justin Pomeroy 2001

 Estetisk Akupunktur – Neijing Akademin 2012

Diplomerad Tuina massör – Yan Hong 2001

Diplomerad Akupressör – Axelsons Gymnastiska Institut, 1998-1999

Diplomerad Kostrådgivare – Paulúns Näringscenter 2007

Diplomerad Vitamin- och mineralterapeut – Anafysen 2007

Diplomerad Mindfulnessinstruktör – Mindfulnessgruppen 2014

Övriga meriter – Europamästare Taiji Quan 2002

Min resa

Jag har alltid lockats av den österländska livsfilosofin och en övertygelse av att människan har en självläkande förmåga och kan påverka sin väg till hälsa på flera sätt, inte bara på fysisk nivå utan även på den emotionella och mentala nivån.

För drygt 30 år sedan startade min resa inom kinesisk filosofi och medicin och jag fängslades av den rikedom, skönhet och visdom som den innehåller. På min väg har jag haft privilegiet att träffa många fantastiska, kunniga och inspirerande lärare som berikat min kunskap och gjort min resa intressantare och vackrare.

En del av den Traditionella Kinesiska Medicinen som jag uppskattar mycket är uttrycket ”Zhi Wei Bing” – ”Att behandla sjukdomar innan de uppstår” samt betydelsen av att försöka leva i harmoni med universum och naturen”.

Jag har praktiserat olika former av Qigong, Taiji, inre alkemi och meditation i drygt 30 år och är certifierad Qigongterapeut och instruktör i Medicinsk Qigong, Nei Yang Gong metoden, under Dr. Liu Yafei, Hebei Medical Qigong Hospital, Beidaihe, Kina. Jag är en av få västerlänningar som är certifierad att lära ut hela formen Nei Yang Gong och återvänder årligen till Institutet i Kina för vidareutbildning, dit jag även arrangerar även Qigongresor.

Inom inre alkemi har jag förmånen att få studera direkt under den Taoistiska mästaren Wang Li Ping, i den Taoistiska skolan Dragon Gate School, Inner Art of Daoistic Cultivation (2011-). Jag har även studerat Sheng Zheng Gong, Lei Shan Dao under David Verdesi (2004-). Jag är certifierad instruktör i Tai Ji Quan och har studerat Wudang Tai Ji Quan under Dan Docherty (1999-2003) samt Yangstilen under Mr Feng Yi Jian och Dr Xiao Yuande (2000-).

Just nu studerar jag daoistiska traditioner och filosofi för Master Zhongxian Wu, bland annat olika former av Qigong; WuLongGong, SanYuangong, WuXinFa, LaoHugong och ErShiBaXiuGong, Neigong, klassikern Yijing, kinesisk astrologi, kalligrafi och talisman, Qi-healing m.m.

”Det är viktigt att vi förblir i kontakt med den Traditionella Kinesiska Medicinens rötter. Vi befinner oss i en tid då världen verkligen behöver en hälsosam filosofi som inte är separerad från samhällets hälsa eller vår planet, Jordens hälsa. Vi behöver leva i samklang med naturen och vi behöver finna ett sätt att ”Nära Livet”, Yang Shen, som inkluderar dieten, livsstilen, reglering av våra känslor, moralisk kultivering och att leva i harmoni med naturen/universum etc.”