Icons Icons

 

–  För mer än 25 år sedan startade min resa inom kinesisk filosofi och medicin och jag fängslades av den rikedom, skönhet och visdom som den innehåller. På min väg har jag haft privilegiet att träffa många fantastiska, kunniga och inspirerande lärare som berikat min kunskap och gjort min resa intressantare och vackrare.
En del av den Traditionella Kinesiska Medicinen som jag uppskattar mycket är uttrycket ”Zhi Wei Bing”, 治未病, – ”Att behandla sjukdomar innan de uppstår” samt betydelsen av att försöka leva i harmoni med universum och naturen.

Det är viktigt att vi förblir i kontakt med den Traditionella Kinesiska Medicinens rötter och därför fortsätter jag kontinuerligt att vidareutbilda mig inom området. Vi befinner oss i en tid då världen verkligen behöver en hälsosam filosofi som inte är separerad från samhällets hälsa eller vår planet, Jordens hälsa. Vi behöver leva i samklang med naturen och vi behöver finna ett sätt att ”Nära Livet”, Yang Shen, som inkluderar dieten, livsstilen, reglering av våra känslor, moralisk kultivering och att leva i harmoni med naturen/universum etc.

 

Jag har en 3-årig grundutbildning i Traditionell Kinesisk Medicin samt praktik i Sverige och på flera sjukhus i Kina. Utöver den har jag kompletterat med vidareutbildningar i Kinesisk örtmedicin och estetisk akupunktur och jag vidareutbildar mig ständigt inom Traditionell Kinesisk Medicin och Kinesisk filosofi. 2017 fick jag möjlighet att examinera till Doktor i Akupunktur, Traditionell Kinesisk Medicin.

 

 

Jag har praktiserat olika former av Qigong, inre alkemi och meditation i 30 år och är certifierad instruktör i Medicinsk Qigong, Nei Yang Gong metoden, under Dr. Liu Yafei vid Hebei Medical Qigong Hospital, Beidaihe, Kina. Jag är en av få västerlänningar som är certifierad att lära ut hela formen Nei Yang Gong och jag återvänder årligen till Institutet i Kina för vidareutbildning. Jag arrangerar även Qigongresor dit.

Inom inre alkemi har jag haft förmånen att få studera direkt under den Taoistiska mästaren Wang Li Ping, i den Taoistiska skolan Dragon Gate School, Inner Art of Daoistic Cultivation. Jag har även studerat Sheng Zheng Gong, Lei Shan Dao under David Verdesi. Jag är certifierad instruktör i Tai Ji Quan och har studerat Wudang Tai Ji Quan under Dan Docherty samt Yangstilen under Mr Feng Yi Jian och Dr Xiao Yuande.

I dagsläget studerar jag Daoistisk filosofi och traditioner under Master ZhongXian Wu. 

Jag har även fördjupat mig i och är diplomerad instruktör inom Mindfulness som har sina rötter inom den buddhistiska läran för att skapa ett så balanserat sinne som möjligt. Jag är certifierad terapeut inom Hår- och Mineralanalys, diplomerad massör och diplomerad kostrådgivare samt innehar grundutbildning i västerländsk medicin.

Mitt mål är att återskapa hälsa och välmående för mina klienter på alla plan – psyke, kropp och själ.

Basmedicin Axelsons, 1998
Akupressur Axelsons, 1998-99
Tuina Yan Hong, 2001
Akupunktur Akupunkturakademin, 2001-04
Qigongterapeut Dr. Liu Yafei, Hebei MQRH, 2000-
Taiji Quan Dan Docherty, Wudang, 1999-
Taiji Quan Feing Yi Jian, Xiao Yuande, Hebei MQRH, 2000-
Inre Alkemi David Verdesi, Lei Shan Dao, 2004-
Kinesisk Örtmedicin Akupunkturakademin, 2007
Kostrådgivare Paulúns Näringscenter, 2007
Hår- och Mineralanalys Anafysen, 2007
Inre Alkemi Master Wang Li Ping, 2011-
Estetisk Akupunktur Neijing Akademin, 2012
Mindfulnessinstruktör Mindfulnessgruppen, 2014
I.A.Doktor TCM 2017
Daoistisk filosofi & tradition Master Zhongxian Wu 2019-
Övriga meriter Europamästare TaiJi Quan, 2002