Icons Icons

Estetisk akupunktur och Kinesisk Medicin är en effektiv och säker behandling för att minska åldrandets tecken och öka kroppens egen skönhet och perfektion. I den estetiska akupunkturen ger vi alltid en individuell behandling, helt anpassad efter dina behov, som balanserar de inre organen samtidigt som man stimulerar blodflödet upp till ansiktet så att hud- och bindvävscellerna får optimalt med näring och syre. Detta ger en vacker lyster i huden och en klarare blick. Collagenproduktionen stimuleras lokalt, vilket gör linjerna i ansiktet mjukare samt ökar spänsten i musklerna som ett litet lätt ansiktslyft.  Huden blir inte bara slätare utan även mer vital och elastisk och får bättre lyster. I takt med att ansiktet föryngras så infinner sig en känsla av lugn, du kommer att känna dig mer energetisk, starkare och vitalare.

Estetisk Akupunktur

 • Ökar blodflödet och produktionen av kreatin och kollagen i huden
 • Minimerar eller tar bort pigmentfläckar
 • Minimerar eller tar bort fina linjer och rynkor, gör linjerna mjukare
 • Minimerar eller tar bort ärrbildning
 • Minskar storleken på porerna
 • Förbättrar ansiktsfärgen, ger en hälsosam glans och lyster
 • Reducerar påsar eller mörka ringar under ögonen
 • Lyfter hängande ögonlock
 • Ger en klarare blick
 • Behandlar hudproblem som Rosacea, acne och oren hud
 • Allmän vitalisering & stärkning av hälsan

 

Behandlingsintervall

Estetisk akupunktur är resultatinriktade behandlingar där mycket små och tunna nålar appliceras på huden, utan risker för ärrbildning, som kirurgiska ingrepp och / eller botoxinjektioner kan ge. Behandlingen avlastas alltid med en lätt ansiktsmassage.

Samtidigt som lokal behandling görs, behandlas även de obalanser i kroppen som diagnosen visar.  Mycket av det vi kallar normalt åldrande här i väst, är faktiskt en patologisk ackumulering av gifter och brist på blod cirkulation samt andra underliggande obalanser i kroppen.

För förebyggande:

I början av 30-års åldern, enstaka behandlingar var 6-8 vecka.

För föryngring, ärrbildning eller cellulitbehandling:

Serier på ca 10-15 behandlingar. Gärna 2 behandlingar per vecka de första 2 veckorna och sedan 1 ggr per vecka.

För acne, Rosacea eller ökad pigmentering:

1 ggr per vecka.

 

Kost och hälsoråd – din hud behöver bra näring

Kostvanor är en viktig del för god hälsa men även för din hud och individuella kost- och hälsoråd ges vid varje konsultation.

Naturlig skönhet kommer inifrån

 

Mår man bra och har balans i kroppen så strålar man!

I Kinesisk medicin kallar vi det för att man har Shen. Hudens åldrande förklaras med att cirkulationen av Qi, kroppens vitala energi, minskar med åren och resultatet blir att de meridianer och flöden som underhåller vitaliteten i huden, inte längre är lika effektiva. Cellerna och vävnaderna kan inte längre näras och huden torkar, rynkor uppstår och hudens lyster minskar. Dessa processer kan förvärras genom felaktiga kostvanor, rökning, livsföringen, stress, oro, brist på sömn etc

Allt det syns i våra ansikten. Därför är det viktigt att behandla obalanserna i kroppen samtidigt som ansiktet, vilket vi gör under våra behandlingar.

Skönhetsbehandlingar, behandlingar för föryngring och vitalisering, har använts i Kina i flera tusen och varit förbehållet priviligierade grupper, inte minst i kejsarens hov. Här i väst har vi nu upptäckt detta fantastiska alternativ till att återskapa skönhet utan kirurgiska ingrepp eller injektioner, på ett smärtfritt och mycket effektivt sätt. Estetisk akupunktur föryngrar och revitaliserar både ansikte och hela kroppen med hjälp av traditionell kinesisk medicin.