Icons Icons

När man är i Kina så lägger man ganska snart märke till  de plommonstora blåmärken som kineserna ogenerat visar upp på sina ryggar. Det kan tyckas se förskräckligt ut men är resultatet av koppning, en metod i den Traditionella Kinesiska Medicinen. Koppning liknar en mycket djup bindvävsmassage, cirkulationen ökar och slaggprodukter i underhuden frisätts. Även nervsystemet påverkas så att spänningar reduceras.

 

Koppning ökar cirkulationen av Qi och blod i musklerna och skingrar stagnationer vilket har påtaglig effekt på stela muskler. Behandlingsmetoden ökar även lymfflödet vilket medför att cellernas avfallsprodukter på ett effektivt sätt kan avlägsnas från bindväven. En positiv följd av detta är att det lindrar muskelsmärta. Vidare kan man med koppning vid olika typer av skador öka flödet av både Qi, blod och lymfa lokalt och därmed påskynda läkning.

Koppning påverkar även blodcirkulationen inuti leden och sekretionen av ledvätska. Det har en stimulerande påverkan på lymfsystemet genom att det stimulerar lymfcirkulationen vilket för med sig en effektiv utrensning av slaggprodukter och ett starkare immunförsvar.

Inom skönhetsbehandlingar har man upptäckt koppningens effekt eftersom koppning ökar blodcirkulationen,temperaturen och metabolismen i huden samt befrämjar hudandningen. Den drar också ut slaggprodukter ur huden och stärker hudens motståndskraft mot yttre påfrestningar. På grund av detta så kan koppning vara effektiv behandling mot celluliter.

Naturligtvis är koppning också en effektiv metod för att påverka cirkulationen av Qi och blod till ett specifikt organ genom att kopporna placeras på specifika akupunkter eller på meridianer.

 

Läs mer om koppning under  Traditionell Kinesisk Medicin på startsidan eller på www.halsokallan.eu/koppning.